lär dig miljövänlig städning med gröna produkter

Miljövänlig städning – Rengöringsprodukter

För att satsa på miljövänlig rengöring så gäller naturliga rengöringsprodukter. Enkelt förklarat så undviker man med miljövänlig rengöring att använda kemikaliebaserade rengöringsprodukter som kan innehålla skadliga gifter. Dessa gifter kan ha en negativ inverkan på hälsan, allt från allergier till irritationer och till även mer allvarliga hälsoproblem såsom cancer och skador på organen. Tyvärr så används idag denna sorts produkter av majoriteten av alla husägare och städare.

Flera rengöringstips med naturliga rengöringsmedel

Men, på grund av en växande miljö- och hälsomedvetenhet hos folket så börjar miljövänlig rengöring nu få en allt större uppmärksamhet av allmänheten. Att det har många hälso- och miljöfrämjande fördelar ger än mer anledningar till att allmänheten byter från kemikaliebaserade rengöringsprodukter till naturliga. Att det händer kan man se genom den växande efterfrågan på miljövänliga rengöringsprodukter och det ökande antalet företag som producerar dem.

Om du är en av dem som inte gillar miljövänlig rengöring så värst så är det dags för dig att tänka om. Tycker du inte att det är dags att ge något tillbaka till Moder Jord? Även bara genom att inte öka på föroreningarna i miljön ännu mer?

Omvärdera dina rengöringsprodukter. Även om du kanske redan använder riktigt effektiva medel, se också till att de skyddar din familj och att de är oskadligt för miljön.

Miljövänliga städtips

Som ett tillägg till de naturliga rengöringsprodukterna så kommer här några miljövänliga städtips som kan maximera den positiva rengöringseffekten av den miljövänliga rengöringen.

–      Koncentrera dig på ingångarna. Smuts kommer in i ditt hem genom folks fötter. Och vem vet vart dessa fötter har varit och vad de klivit i? Allt som fötterna har klivit i kan bli en grund av smuts och bakterier hos dig, så därför är det viktigt att rengöra ditt hems alla ingångar. Du kan också använda dörrmattor för att i alla fall minimera bakterierna och smutsen i huset och låta smutsen från folks sulor stanna främst där.

–      Torka istället för att spraya. När du använder ett rengöringsmedel, använd det på en trasa och torka av föremålet istället för att spraya. Detta kommer att minimera partiklarna i luften inomhus och också reducera kemikalierna i luften om det är så att du använder en kommersiell rengöringsprodukt.

–      Rengör helst bara med kemikalier om det verkligen behövs. Men det går inte att säga emot att det finns vissa fläckar och smuts som är allt för envisa för att få bort med ett miljövänligt rengöringsmedel. Om det är nödvändigt att använda en rengöringsprodukt med kemikalier, se till att du använder en så mild för miljön som möjligt.

–      Dammsug, ta ut, skölj av och torka mattor ordentligt. När du rengör mattor se till att du dammsuger, tvättar, sköljer och torkar riktigt och genomgående. Fuktiga mattor kan leda till att mögel växer till och kan också vara orsaken till rostutveckling om mattan är i kontakt med en möbel av metall.

–      Utöva förebyggande metoder. Att förebygga kommer alltid vara bättre än att åtgärda hur effektiv din rengöringsprodukt eller verktyg än må vara. Det kommer också att spara tid, pengar och energi, för att inte glömma att det kommer hålla dig borta från tillfällen då du kanske måste använda kemikalie baserade rengöringsmedel.

–      Rengör alltid föremål man ofta tar i. Det vill säga alla de föremål som man ofta kommer i kontakt med via händerna, som till exempel dörrhandtag, telefoner och andra handtag. Smuts och bakterier kan förflyttas från en person till en annan via dessa föremål, så se till att de alltid är rena.

Detta är bara några få tips på hur man kan städa miljömedvetet utöver att använda naturliga rengöringsprodukter. Om dessa och även andra miljövänliga rengöringstips utförs på rätt sätt, så kommer din miljövänliga rengöringsprodukt med säkerhet att nå sitt optimala resultat.